Szybkie posiłki kojarzą się ze śmieciowym jedzeniem ale dziś zamieszczam przepis na super zdrową błyskawiczną zupkę pomidorową. Przygotowanie trwa kilkanaście minut.
Przygotuj:
- łyżkę oliwy z oliwek
- 1 cebulę
- 2 ząbki czosnku
- świeżą bazylię
- jedno opakowanie naturalnego przecieru pomidorowego
- gałkę muszkatołową i pieprz do smaku
- (najlepiej ekologiczny) bulion w kostce
- przegotowaną wodę
- makaron
Wstaw makaron. Cebulę i czosnek pokrój na drobno i zeszklij na łyżce oliwy z oliwek. dodaj opakowanie przecieru pomidorowego (mogą być zmiksowane pomidory z puszki lub świeże) kiedy zaczną bulgotać dodaj bulion i uzupełnij wodą do pożądanej gęstości. Na koniec przypraw do smaku gałką muszkatołową i pieprzem. Podając dodaj świeżą pociętą bazylię. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz